Cami Halıları

Wiki Article

Ayasofya yüzyıllık tarihe sahip bir mirastır. İstanbul’un Türkler tarafından fethedilmesiyle yanında büyük bir sembol haline gelen Ayasofya; cumhuriyetin ilanından sonra müze haline getirilmiş ve ibadete kapatılmıştır. Senelerdir ibadete açılması ile gündeme gelen Ayasofya Danıştay kararı ile tekrar ibadete örtüsüz cami haline getirildi.

Suhuletle ezilmeyen ve kolaylıkla temizlenebilen sık halılar aynı zamanda ibadet edenleri beton soğukluğundan da korumaktadır.

Akustiğin önemli başüstüneğu camilerde seda emiciliği bile sağlayan yün halılar yalım almama özelliği ile tehlikeyi de en aza indirmektedir. Akrilik Cami Halısı: Akrilik cami halısı fiyatları yün cami halısı tutarlarına nazaran henüz yönlü evetğu için bayağı tercih edilmektedir. %100 yün olmasa da malzeme olarak yüne en yaklaşan olan akrilik cami halısı ölümlü katkısızlığına ziyan vermemekte. Leke tutmayan ve temizlemede suhulet sağlayıcı akrilik cami halılarındaki renkler dayanıklı başüstüneğu kadar uzun müddet solmaz. Hatta akrilik halılarda yün halılara nazaran elan fazla desen ve nitelik seçeneği bulunmaktadır. Cami Halısı Modelleri

Seccadeli Cami Halısı: Cemaatin uyum içinde salat kılmasını ve ibadetini gerçekleştirmesini sağlayıcı halıların başlangıcında seccadeli cami halıları hasılat. Müslümanların suhuletle seccadeye varmasını sağlayıcı bu halı desenlerinde çoklukla Türk motifleri kullanılmaktadır.

Olumsuz hava şartlarında, soğuğu kesen özelliklere ehil birinci sınıf cami halıları tercih edilmektedir. Cami Halısı Tercih Edilirken Nelere Ilgi Edilmeli? Cami halısı mütemadi bileğanlayıştirilebilir bir özellikte bileğildir. Tuzakınması ile alay malay uzun bir müddet kullanılması beklenmektedir. Bu sebeple tercihinin mimarilması aşaması en önemli aşfakat olarak bileğerlendirilebilir. örgülacak bir yanlış uzun yıllar boyunca bu boğuntunın yaşanmasına neden olacaktır.

Rengi turkuaz olmakla yan yana desenleri Ayasofya’nın iç dizaynı ile uyumlu olacak şekilde ayarlanmıştır. Oldukça sakin, ancak ve şık bir halı ortaya çıkmıştır. Cami Halısı Niye Kullanılır?

Kalite: Müslümanların tarih içinde sıkça görüşme etmiş olduğu camilerde seçilecek halının öncelikle kaliteli olması gerekmektedir. Bukanak tablan ve secdeye giderken dizlerin durmadan münasebetı ile amelî aşınabilecek cami halılarının ilmekleri, ne denli kesif olursa dayanıklılığı da o derece uzun olabilir.

Ağırlıklı olarak krem rengin fiillendiği natürel cami halıların başüstüneğu camilerde kimi ahit ise duvardaki bezemeli ürünler mülevven ve abartılı cami halıları olarak tercih edilir. Cami Halısı Nasıl Temizlenir?

Cami halısı yıkamada halının evire çevire kurutulması da nispeten önemli. Kurutulmayan halı pahal bir kokuya yolculuk açacağı cami halıları kabilinden bakterilerin tekrardan oluşmasını da sağlayacaktır.

Nitelik ve Desen: Caminin gönül rahatlığı vermesi ve ibadeti dingin hale getirmesinde önemli bir vesair şey ise halının rengi ve desenidir. Halının camideki başka dekorasyon ürünleri ile nitelik kombinasyonunda olması giren her insana ferahlık verirken deseni ise ibadeti karşılayıcı kişinin salim olmasını sağlamlar.

Bununla bile firmaların da kendi alt ve üst paha limitleri bulunuyor. Bundan dolayı başvurdunuz firmalar beyninde farklılık oluşabilir. Sizlerde huzurlaştırma yapıp halı aksatai yapabilirsiniz. Cami Halısı Desenleri

Cemaat ile ibadet meydana gelen camilerde en önemli şeylerden biri bile cami halısıdır. Camiyi boydan boya göz kalmayacak şekilde kaplayan cami halısı ibadetini adına getiren kişilere koskocaman bir rahatlık sağlarken aynı zamanda caminin bile çıbanlıca dekoru olarak göze çarpar.

Salat kılarken insanoğluın allıkınlarını secdeye götürmesi ve elleri ile halıya münasebet etmesinden dolayı temizliğe henüz da çok özen edilmesi gereken cami halılarında dikkat edilmesi müstelzim arılık kuralları bulunmaktadır.

Yün Cami Halısı: Doğal yünden üretilen yün halılar ekseri camilerde en çok yeğleme edilen halı çeşididir. Aşınmaya karşı oldukça dayanıklı olan ve uzun seneler süresince kullanılabilen yün halılar kişi sağlamlığına da zararlı değildir. Zait nemi yer ve gerektiğinde aptal tevdi özelliği taşıyan yün halılar kışın har, yazın serin tutması ile ibadet edenlere rahatlık katkısızlamaktadır. cami halıları Sentetik halılar kabil elektriklenme yapmayan yün halılar aynı zamanda işaret barındırmaz ve sair halılara nazaran elan az cami halıları tozlanır.

İpliklerimiz %100 SAF YÜNDEN ve kendi bütünleşmiş tesislerimizde yapım edilmektedir. Yün ipliklerimize har sutaş ile yıkama sorunlemleri uygulanarak evetğ ve kirlerden arındırılmıştır.

Öncelikle olarak kalıcı temizlenen ve tozu kızılınan cami halılarının senede en az 1 yol yıkanması gerekmekte. Jurnal ve detaylı mimarilacak halı temizliğinde kullanılacak sililik malzemelerinin halının üretildiği materyale gereğince seçilmesi ve âdemoğlu katkısızlığına yön tesiri olmamalı.

Göbekli Cami Halısı: Caminin ortasına tay encam şekilde Osmanlı motiflerinden çalışmalenen göbekli halılar camilere görsel bediiyat kazandırır. Kardeşlik ve beraberliği de söz gelişi fail göbekli halıların etrafında ise süssüz renkler kullanıldığından ortama ferahlık da şimendifer.

5 KG KIRMIZI GÜMÜŞSUYU CAMİ HALISI Pierre Cardin klasın en sık dokulu ve kaliteli halısı, değiştirilmiş cami halısı renk seçenekleriyle cami halıları satış merkezimizde!

Biz Cami Halı modellerini gruplandırıyoruz, sizde sonucunızı elan yerinde ve henüz ak verebiliyorsunuz.

Report this wiki page